Προκλητικές δαπάνες για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Υπουργείου Παιδείας

Προκλητικές δαπάνες για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Υπουργείου Παιδείας

Αρ. Πρωτ. 22347/07.09.2011

Προς Υπουργούς:

- Παιδείας Δια βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Άξια απορίας και καθόλα προκλητική είναι η πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αναφορικά με την αξιολόγηση των προτεραιοτήτων στα κρίσιμα θέματα παιδείας, αλλά και οικονομικής διαχείρισης των πόρων του.

Τη στιγμή που η σχολική χρονιά για το έτος 2011-2012 ξεκινά και βρίσκει τους μαθητές χωρίς βιβλία, αλλά και με τραγικά κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τη στιγμή που το υπουργείο προβλέπεται να δαπανήσει ακόμα μεγαλύτερα ποσά για την προμήθεια των φωτοτυπιών και των dvd, (προφανώς και των κατάλληλων εξοπλισμών;),  αλλά και το υψηλό κόστος της απευθείας προμήθειας του χαρτιού εκτύπωσης των βιβλίων, η αρμόδια Υπουργός ασχολείται με την ασφάλεια - φύλαξη του Υπουργείου της, ενώ έχει μετατρέψει τις κτιριακές εγκαταστάσεις του σε απόρθητο φρούριο.

Πιο συγκεκριμένα την ώρα που η Υπουργός θα έπρεπε μάλλον να ασχολείται με την έγκαιρη εκτύπωση και διανομή των σχολικών βιβλίων,  την απασχολούσε η βελτίωση της περιμετρικής ασφάλειας του Υπ.Π.Δ.Β.Μ.Θ, σύμφωνα και με την ΑΔΑ: 4ΑΣΡ9-Ε9Κ.

Στην εν λόγω απόφαση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το Υπουργείο Παιδείας χρειαζόταν δύο (02) νέες συρόμενες θύρες για την κεντρική του είσοδο και έτσι  δαπάνησε 14.740,00 € (πλέον ΦΠΑ).

Στην ίδια απόφαση εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 28.000,00 € (πλέον ΦΠΑ) για την προσθήκη κιγκλιδωμάτων (πρόσθετα κάγκελα) ύψους 1,50 μ. και συνολικού μήκους 150 μέτρων, στην ήδη υπάρχουσα περιμετρική ασφάλεια του υπουργείου.

Επίσης σύμφωνα με την απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου με ΑΔΑ: 4ΑΣ29-55Ν, έκριναν ως επιτακτική ανάγκη την φύλαξη του κτιρίου του Υπουργείου για το μήνα Αύγουστο 2011 και επειδή - ως συνήθως -  δεν προλάβανε να ολοκληρώσουν τον ανοικτό διαγωνισμό, ανάθεσαν σε  ιδιωτική εταιρεία φύλαξης την ικανοποίηση της ανάγκης αυτής, έναντι του ποσού των 18.796,30 € (πλέον ΦΠΑ).

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Πώς δικαιολογεί το αρμόδιο Υπουργείο εν καιρώ οικονομικής κρίσης και ευρύτερων περικοπών, την υπέρογκη για τις μέρες μας δαπάνη για δύο πόρτες και για την ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας περιμετρικής ασφάλειας του Υπουργείου;

­

- Πως δικαιολογεί το αρμόδιο Υπουργείο την επιτακτική ανάγκη για πρόσθετα μέτρα ασφάλειας και φύλαξης  στο χώρο του;

 

- Στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων του Υπουργείου, προηγούνταν τα υπερβολικά μέτρα ασφαλείας του κτιρίου του Υπουργείου ή η έγκαιρη εκτύπωση και διανομή των σχολικών βιβλίων, καθώς και η κάλυψη των τεράστιων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων;